Generalistische Basis GGZ

U kunt bij mij terecht  met depressieve klachten, burnout, relatieproblemen, angst en paniek, identiteitsvraagstukken, rouw en verwerkingsproblemen, chronische pijn of vermoeidheid, extreem piekeren, levensfaseproblematiek, trauma, dwang en extreme verlegenheid.

In de behandeling richten we ons op het bereiken van de samen afgesproken behandeldoelen.

We werken aan anders leren omgaan met moeilijkheden en ingrijpende gebeurtenissen en weer in contact komen met uw eigen kracht en oplossend vermogen. 

De behandeling bestaat uit een intakefase (1 à 2 gesprekken) waarna een behandelvoorstel volgt. Afhankelijk van de aard van de klachten en de hulpvraag kiezen we een (combinatie van) methoden. Ik maak onder andere gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Positieve Psychologie, Aceptance en Commitmet Therapy (ACT) en EMDR.

Tussentijds evalueren we de behandeling; wat heeft u er aan, komt  het  overeen met uw verwachtingen en wat moeten we eventueel bijstellen? 

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of bedrijfsarts. De verwijsbrief dient specifiek voor de Basis GGZ te zijn en geschreven voorafgaand aan de behandeling. Ook staat erin vermeld dat het gaat om (het vermoeden van) een DSM-stoornis en een omschrijving daarvan. 

Bij aanmelding zonder verwijsbrief ontvangt u zelf de rekening.